Pripreme za zimsku sezonu

 

Uporedo sa realizacijom veoma uspješnog ljeta, na Jahorini se odvijaju i pripreme za zimsku sezonu. Prioritet im je u nadolazećoj sezoni dočekati skijaše sa do sada najbolje uređenim stazama pa se u skladu sa tim intenzivno radi na njihovoj pripremi. Staze su već u ranijem periodu proširili, ublažili, prilagodili nagibe i uradili drenažu. Sada je u toku posljednja faza koja podrazumijeva uklanjanje i mljevenje kamena, potpuno zaravnjivanje podloge na dubini od 15 do 20 cm specijalnom mehanizacijom koja „pegla“ sve zemljane i kamene neravnine do najsitnijh frakcija. Već zaravnjene staze se humsiraju a potom se radi zatravljivanje, do sada je implementovano oko 7.000 m3 humusnog materijala. Sigurni su da će skijaši ove zime uživati više nego ikada skijajući na idealno pripremljenim stazama a skijanje će biti moguće i na minimalnim količinama snijega.

Na Jahorini su u toku i radovi na rehabilitaciji dijela regionalnog puta na dionici Bistrica-Podgrab, dužine 2.250 metara. Ovaj projekat Puteva RS u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina će doprinjeti većem zadovoljstvu svih korisnika usluga ovog centra.

Uz podršku opštine Pale urađeno je i osvjetljenje trase dužine od 4.200 metara koja vodi do Olimpijskog bara na taj način je posjetiocima omogućeno uživanje u šetnji sigurno najljepšom stazom na planini. Prednost osvjetljenja ove trase je velika a pošto su u pitanju moderne svjetiljke, ne očekuje se negativan uticaj na životnu sredinu i biljni svet.

Podijeli objavu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
bs_BABA

Rezervacija

SMJEŠTAJA

Da zakažete Vaš termin, pozovite nas na broj +387 62 331 206 ili popunite formu ispod sa Vašim informacijama i zahtjevima.